Op het moment bieden wij een tweetal tweedaagse trainingen

Een training in verbindende communicatie is bedoeld om deelnemers te leren hoe ze op een effectieve en respectvolle manier kunnen communiceren met anderen, zodat ze meer begrip en verbinding kunnen creëren in hun relaties, partner, kinderen, collega’s, etc.

Basis tweedaagse

Tijdens de training leren deelnemers de basisprincipes van verbindende communicatie, zoals het herkennen en benoemen van hun eigen gevoelens en behoeften, het empathisch luisteren naar anderen en het formuleren van respectvolle verzoeken. De training richt zich op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin deelnemers kunnen oefenen met de vaardigheden van verbindende communicatie.

Vervolg tweedaagse

De vervolgtraining gaat verder waar de basis ophoudt. We gaan kort in op de Basis training en vervolgens verfijnen we en verdiepen we onze vaardigheden door aan de slag te gaan met iets meer uitdagende situaties.

Voor meer informatie over deze trainingen verwijs ik naar de agenda.

Download hier de flyer voor 2024 trainingen in Deventer:

VIC Flyer 2024

Wat deelnemers van de basis training zeggen:

GC basistraining april 2023

De reden dat ik naar de basistraining GC ben gegaan is omdat ik me verder wil bekwamen en focussen, als coach en mogelijk als trainer, op deze mooie eenvoudige methode. En in deze GC methode zit ook persoonlijk precies dát in hoe ik nog meer kan communiceren vanuit mijn hart. 

Martijn heeft de werkvormen heel duidelijk uitgelegd. 

Hoe communiceer je als jouw behoeftes zijn vervuld en hoe gaat dat als deze niet zijn vervuld. Wat doen onze gedachten met ons. 

Knap hoe helder Martijn dat leidt en hoe we door de dag bij elke stap van de GC methode hebben stilgestaan en geoefend. 

Het werken met een groep was voor mij heel prettig. Kort de oefeningen doorlopen en zo veel kunnen voelen én communiceren. Prachtig eenvoudig, warm en oprecht. 

In een paar dagen het proces uitleggen en toch de diepte in, dat vond ik een fijne ervaring.

Dus dank Martijn, voor het integere en vakkundig leiden van onze groep. Ik heb er persoonlijk wat uitgehaald en ik heb gesmuld van de werkvormen die je hebt ingezet. 

Ik ga zeker de vervolgtraining bij je volgen. 

Hartelijke groet, 

Johaniek Bus 

Martijn heeft mij op zo’n manier begeleid, dat ik mijn eigen gevoelens en behoeften herken. Ik weet nu beter en eerder wat er bij mij speelt. Als coach voelt Martijn goed aan wat er nodig is. En dat is fijn als je dat zelf nog niet weet. De zoektocht naar de achterliggende behoeften, bij mezelf en de ander, zorgt als vanzelf voor meer empathie. Naast de coaching heeft de basistraining mij mogelijkheid gegeven om in een veilige omgeving te oefenen met geweldloze communicatie. Martijn straalt rust uit en leeft gedurende de training op een natuurlijke manier voor hoe GC in de praktijk werkt. Heel inspirerend! Nu zelf veel oefenen.

De basistraining verbindende communicatie heeft me veel inzichten gegeven waar ik mee verder kan. De theorie achter de elementen en het proces heb ik echt helder nu. Martijn geeft ruimte en aandacht voor persoonlijke inbreng, dat maakt de tweedaagse op een prettige manier diepgaand. Ik ben geïnspireerd om me op persoonlijk en professioneel gebied verder te ontwikkelen in verbindende communicatie!

De tweedaagse Basiscursus Verbindende Communicatie gevolgd bij Martijn. Na het lezen van diverse boeken en luisteren van Podcasts was dit een fijne aanvulling. Martijn weet in een overzichtelijke groep, snel een veilige omgeving te creëren om te oefenen, te verdiepen en te onderzoeken. Het tempo en de persoonlijke aandacht van Martijn maken de twee dagen inspannend, maar ook ontspannend. Fijn om zo op een rustige locatie even helemaal met dit thema bezig te zijn. Ik volgde deze cursus in het kader van mijn werk als docent, maar het is in alle (privé-)situaties toepasbaar.

Ik heb de training als waardevol ervaren. De dagen zijn voorbij gevlogen. Er is veel afwisseling tussen theorie en oefenen. Mooie locatie. Lekkere lunch. Martijn weet snel een veilige setting te creëren.

Onlangs de basistraining gevolgd. Ik vond het best spannend, maar Martijn wist me een veilig gevoel te geven. Hij weet waar hij het over heeft. Een zeer positieve ervaring.

Ik kan iedereen deze training aanraden! Een grote oog-opener, verhelderend, helpend, vakkundige trainer, afwisselend programma. Ik heb geleerd door een andere bril naar mijn medemens te kijken met genoeg ruimte voor mezelf!

Prettige begeleiding en zeer bruikbare methode van communicatie voor je privé en werken eigenlijk alles!

Bedankt Martijn! Je begeleiding was erg goed en prettig.

“Ik heb de training verbindende communicatie van Marieke en Martijn gevolgd en wat ben ik er blij mee!

Het zijn 2 super enthousiaste mensen die je leren hoe je communicatie kunt gebruiken om echt te verbinden. De verbinding naar jezelf toe, maar ook naar een ander.

Mijn grootste inzichten die ik heb mogen krijgen zijn:

  • Dat je onbewust best streng en/of negatief naar jezelf toe spreekt (je innerlijke stem) en dat dat helemaal niet hoeft. Het is zelfs veel fijner als je dat niet doet.
  • Dat je je ook kunt verplaatsen in de reactie van een ander en dan pas hoeft te reageren. Je krijgt dan hele andere (en fijnere) gesprekken. En die gesprekken zijn waardevol.

Ik ben deze inzichten met plezier toe gaan passen en ik ben mijn giraffe gaan omhelzen. Ben je nieuwsgierig wat ik hiermee bedoel? Ga dan zeker deze training volgen.

© Verbinding in Communicatie 2024